2011. április 17., vasárnap

Lúgosító étrend

14 napos lúgosító étrend
bullet
Kéthetes lúgosító étrendünkbe bárki belefoghat, aki szeretné a túl sok savas élelmiszer fogyasztása miatti problémákat megszüntetni – vagy legalább enyhíteni – a szervezetében.


Hogy a kúra sikeres legyen, dietetikusaink tanácsait a 14 nap során mindvégig fogadd meg!
Alapszabály:
A lúgosító étrend a napi 12 x 2dl citromos víz (minden pohár vízben 1 evőkanál citromlével) elfogyasztásával lesz csak teljes.


A vízfogyasztás kötelező időpontjai:

ébredéskor
reggeli előtt
reggeli után
tízórai előtt
tízórai után
ebéd előtt
ebéd után
uzsonna előtt
uzsonna után
vacsora előtt
vacsora után
lefekvéskor


1. nap

Reggeli: zellerkrémes rozskenyér, tejeskávé

Hozzávalók:

5 dkg rozsos kenyér
2 dkg margarin
10 dkg reszelt zeller
2 dl tej
0, 5 dl kávé
2 dkg méz
Elkészítés:
A reszelt zellert kikeverjük a margarinnal, ezt kenjük a kenyérre. A tejeskávét szokás szerint készítjük el.
Tízórai: alma
Hozzávalók: 15 dkg alma
Ebéd: csirkekrém leves, reszelt sárgarépával
Hozzávalók:
1 tasak csirkekrém leves
20 dkg reszelt sárgarépa
Elkészítés:
A csirke krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a sárgarépát, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük


Uzsonna: banán, dióval


Hozzávalók:
10 dkg banán
1 dkg dió
Vacsora: sajtos zöldbab
Hozzávalók:
25 dkg zöldbab
5 dkg gomolya sajt
ízlés szerinti fűszerek
Elkészítés:
Ha konzerv a zöldbab, akkor lecsöpögtetjük, ha főzni szükséges, akkor roppanósra főzzük. Tálra tesszük, a gomolya sajtot a tetejére morzsoljuk és mikrohullámú sütőben 1 perc alatt ráolvasztjuk.


2. nap

Reggeli: kivis müzli
Hozzávalók:
2 dl tej
2 dkg natúr búzapehely
10 dkg kivi
2 dkg méz
Elkészítés:
A kivit tisztítás után összetörjük, elkeverjük a mézzel, hozzáadjuk a búzapelyhet, és tejjel felöntjük.
Tízórai: narancslé
Hozzávalók:
2 dl 100%-s narancslé
Ebéd: sajtos paradicsomleves, banán
Hozzávalók:
1 tasak paradicsom krémleves
1 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg banán
Elkészítés:
A paradicsom levest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl – vel több vízzel! Tálba tesszük a levest, és a sajttal megszórjuk. A banánt utána esszük meg!


Uzsonna: ananász


Hozzávalók:

20 dkg friss vagy konzerv ananász
Vacsora: tojás fehérje pörkölt padlizsánnal, spagettivel
Hozzávalók:
2 db főtt tojás fehérje része
20 dkg padlizsán
5 dkg vöröshagyma
1dkg olaj
5 dkg durum spagetti
ízlés szerint fűszerek:piros paprika, kömény, só
Elkészítés:
A vöröshagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, és a héjastul kockára vágott padlizsánt. Éppen ellepő vízzel felöntjük, és rövid idő alatt készre pároljuk. Hozzáadjuk szintén kockára vágott főtt tojásfehérjét, és összeforrósítjuk. A készre főtt spagettire halmozva fogyasztjuk.


3. nap

Reggeli:cukkinis rántotta, puffasztott rizsszelettel
Hozzávalók:
1 db egész tojás
20 dkg cukkini
1 db puffasztott rizsszelet
1dkg olaj

Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, és a felforrósított olajon megpirítjuk, majd a sóval felvert tojást hozzáadva, készre sütjük. Puffasztott rizsszelettel fogyasztjuk.
Tízórai: feketeribizli lé
Hozzávalók:
2 dl fekete ribizli nektár
Ebéd: csirke gulyás
Hozzávalók:
10 dkg kockázott csirkemell,
1 dkg olaj,
ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt kömény, piros paprika
7 dkg karikázott sárgarépa,
7 dkg karikázott petrezselyemgyökér,
4 dkg kockázott zeller,
4 dkg kockázott karalábé,
4 dkg kockázott burgonya,

Elkészítés:

A húst olajon fehéredésig „sütünk”, majd éppen ellepő vízmennyiséggel felöntjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel. Hozzá adjuk a 4 dl vizet, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert,  karalábét,  burgonyát és kb. 15 perc alatt együtt készre főzzük.
Uzsonna: körtés író

Hozzávalók:

2 dl író
10 dkg körte
2 dkg méz

Elkészítés:

Az alapanyagokat turmixxal habosra keverjük.
Vacsora: virslis karfiol ragu
Hozzávalók:
50 dkg virsli
250 gr karfiol
2 dkg vaj
ízlés szerint só, zöldség fűszerkeverék, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A karfiolt fűszeres vízben készre főzzük. A virslit vékonyra felkarikázzuk, forró vajon átpirítjuk, majd a meleg, lecsepegtetett karfiollal átkeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése